Geschiedenis


Tommy Radji en Florine Kertodikromo


Na 16 jaar werkzaam te zijn geweest als radio- telegrafist bij de L.T.T. ( ’s Lands Telegraaf en Telefoon Dienst “ thans TELESUR ” ), heeft de heer Tommy Radji samen met zijn vrouw Florine Radji – Kertodikromo diverse ondernemingen gestart.

Hieronder treft u een korte geschiedenis van de ondernemingen.
 

Fietsenzaak

Op 5 juni 1993 heeft de familie Radji een fietsenspeciaalzaak “Radji Enterprise NV” opgericht, deze is gevestigd aan de Tourtonnenlaan en hoek Verlengde Mahonylaan nummer 41-43 te Paramaribo.
 

Radio

Op 20 Februari 1996 is de omroeporganisatie “Radio Garuda Suriname i.o.” opgericht als radiozender, en is dagelijks te beluisteren op de frequentie 105.7 Fm. De frequentie 105.7 heeft een symbolische betekenis n.l. dat er na 105 jaar en 7 maanden na de Javaanse Immigratie voor het eerst in Suriname een Javaanse radio station was opgericht. Het dekkingsgebied van de radiozender is sterk uitgebreid over de hele kuststrook van Suriname, van Nickerie t/m Marowijne.
 

Garuda begin Crew 1996

Radio & TV Garuda Suriname NV


TV

Op 20 februari 2001, exact 5 jaar na de oprichting van “Radio Garuda Suriname”, heeft de familie Radji wederom de eerste Javaanse televisie station “Garuda Televisie Suriname NV” opgericht. De televisie programma’s worden dagelijks uitgezonden op kanaal 23 op de UHF band en tevens op 74 via de kabel.
 

ONTWIKKELINGEN

Internationaal

In samenwerking met TEVESUR worden diverse Garuda Televisie producties sinds 2004 in Nederland uitgezonden.
 

Mede door de groeiende behoefte is er in 2006 een aanvang gemaakt met Internet radio. Door de hedendaagse internettechnieken toe te passen, wil “Radio & Televisie Garuda Suriname NV” haar luisteraars en kijkers wereldwijd (24 uur per dag) op de hoogte houden van de relevante ontwikkelingen in de samenleving. 

Automatisering

Ook de automatisering heeft bij “Radio & Televisie Garuda Suriname NV” zijn intrede gedaan, het bedrijf is thans grotendeels geautomatiseerd.
 


DANKWOORD

Wij danken onze huidige directeur en de oud directeuren, medewerkers, en de totale gemeenschap in het binnen en buitenland die hebben bijgedragen aan het groot succes van Radio & Televisie Garuda Suriname NV.

Hoogachtend,

Dhr. Tommy Radji             Mevr. Florine Radji-Kertodikromo

Algemeen Directeur          Financieel Directeur.


 

 

 

                                                              

2006 Radio & Televisie Garuda N.V Suriname - Alle rechten voorbehouden.
Powered by
Dahhosting.nl